کاروانسرای شاه عباسی رشت که با نام کاروانسرای لات هم شناخته میشود، یکی از جاذبههای تاریخی این شهر شمالی است که قدمتی بیش از 400 سال دارد. این کاروانسرا در دوران صفویه ساخته شد و در حال حاضر از آن بهعنوان یک رستوران سنتی و مجموعه اقامتی استفاده میشود.
در این مقاله به معرفی این کاروانسرا خواهیم پرداخت و آدرس و مسیرهای دسترسی، تاریخچه و معماری آن و… را مرور و بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره این جاذبه تفریحی و تاریخی هستید با دوجینجا همراه باشید.
آدرس و مسیر دسترسی کاروانسرای عباسی
این کاروانسرا در ۳۵ کیلومتری جنوب شهر رشت، در منطقه سراوان و در فاصله ۴ کیلومتری از زیارتگاه امامزاده هاشم واقع شده است.
اگر از تهران به رشت سفر میکنید، بعد از عبور از روستای امامزاده هاشم در جاده قزوین به رشت، کاروانسرای عباسی را در سمت راست خود خواهید دید.
رستوران شاه عباسی رشت
بسیاری از افرادی که به شهر زیبای رشت سفر کرده و بازدید از این بنا را در برنامه سیر و سیاحت خود جای میدهند تمایل دارند برای یک بار هم که شده طعم و عطر غذاهای رستوران شاه عباسی را تجربه کنند. شما میتوانید وعدههای غذایی ناهار و شام خود را در این سفره خانه سنتی میل کرده و از فضای باز جذاب و دل انگیز آن لذت ببرید.
کاروانسرای عباسی رشت، علاوه بر ارزش تاریخی و فرهنگی، امروزه به یک رستوران سنتی جذاب نیز تبدیل شده است. در حیاط این کاروانسرای تاریخی، صندلیهای چوبی بسیاری در اطراف حوض بزرگ قرار گرفتهاند که فضایی دلنشین و آرامشبخش را برای صرف غذا ایجاد میکنند.
غذاهای رستوران کاروانسرای شاه عباسی
رستوران شاه عباسی علاوه بر جاذبههای تاریخی و گردشگری، به دلیل ارائه غذاهای خوشمزه و لذیذ نیز بسیار محبوب است. در این رستوران انواع غذاهای ایرانی و محلی گیلانی با کیفیتی عالی سرو میشوند.
برخی از غذاهای محلی گیلان که در رستوران کاروانسرای شاه عباسی سرو میشوند عبارتند از:
- میرزا قاسمی
- مرغ ترش
- باقالی قاتوق
- کباب ترش
- آش دوغ
- فسنجان
- ترش واش
- سیر قلیه
- شیرینی های محلی
رستوران کاروانسرای شاه عباسی با فضایی سنتی و دلنشین، گزینه مناسبی برای صرف یک وعده غذایی خوشمزه در رشت است. بعد از صرف غذاهای مد نظر خود نیز میتوانید یک چای داغ بنوشید.
قیمت و هزینه غذاها در رستوران شاه عباسی
مطابق با نظر بسیاری از بازدید کنندگان از این بنا، قیمت و هزینه غذاهای رستوران کاروانسرای شاه عباسی نسبتاً بالا بوده و منوی آن قیمت بالایی دارد. با این حال برخی نیز بر این باورند که قیمت این غذاها با توجه به کیفیت بالایی که دارند کاملا مناسب و مقرون به صرفه در نظر گرفته شده است.
شرایط و ساعات بازدید از کاوانسرای شاه عباسی
کاروانسرای شاه عباسی رشت همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب برای بازدید عموم باز است. و هزینه ورودی رایگان میباشد. اگر تمایل به صرف یک وعده غذایی داشته باشید یا خیر. در هر صورت امکان بازدید از این جاذبه برای شما وجود خواهد داشت.
تاریخچه کاروانسرای شاه عباسی
کاروانسرای شاه عباسی رشت، بنایی تاریخی از دوران حکومت صفویان در ایران است. این کاروانسرا که در گذشته به کاروانسرای لات نیز معروف بود، در آن روزگار محلی برای استراحت و اسکان کاروانیان بود.
با وقوع جنگ جهانی اول، کاروانسرای شاه عباسی به عنوان یک پادگان نظامی مورد استفاده قرار گرفت و مدیریت آن به دست روسها افتاد. پس از پایان جنگ، کاروانسرا به حالت اولیه خود بازگشت و در سال ۱۳۵۶ به ثبت ملی رسید.
مرمت و بازسازی کاروانسرای لات
این مکان از زمان مدیریت و نظارت روسها خسارتهای زیادی را به خود دید تا در زمان حکومت قاجار منوچهر خان گرجی این بنا را بازسازی و ترمیم نمود. با پایان جنگ جهانی اول در این محل مراسم تعزیه خوانی و عزاداری برپا شد. اما بعداز مدتی باز هم خالی از سکنه گشت و خساراتی به آن وارد شد.
در سال ۱۳۹۴ و با واگذار شدن این بنا به بخش خصوصی دوباره بازسازی آن در برنامه کار قرار گرفته و بخشهایی از آن مرمت شد. پس از آن کاربری تجاری پیدا کرد. در حال حاضر از این بنا به عنوان یک رستوران و یا سفره خانه سنتی استفاده میشود که جذابیت بسیار زیادی برای گردشگران به ویژه تاریخ دوستان دارد.
معماری کاروانسرای شاه عباسی
یکی از مهمترین دلایل جذابیت کاروانسرای لات، معماری جالب توجه و منحصر به فرد آن است. این کاروانسرا یک نقشه مربعی شکل داشته و هر ضلع آن ۲۷ متر طول دارد. شما میتوانید در هر کدام از ضلعهای این بنا ۷ اتاق و صفه را مشاهده کنید.
صفه در واقع به همان ایوانهای طاق داری اطلاق میگردد که میتوانند از تابش مستقیم نور آفتاب در روزهای گرم سال به ویژه فصل تابستان به داخل اتاقها جلوگیری کرده و یا جلوی خیس شدن اتاقهای خانه را در فصل زمستان و در مواقع بارش باران بگیرند.
ورودی این سازه در بخش شرقی آن قرار دارد. و در سمت چپ آن نیز پلههایی تعبیه شدهاند که با بالارفتن از آنها به طبقات بالایی دسترسی خواهید داشت. کاروانسرای شاه عباسی با استفاده از مصالحی از قبیل آجر، ساروج، سنگ، آهک و …. بنا شده است.
این بنا علاوه بر شکل و سبک معماری جذابیتهای دیگری هم برای گردشگران دارد که یکی از مهمترین آنها فضای بیرونی و حیاط بنا و طبیعت آن است. پیرامون این اثر تاریخی کوهها و جنگلهایی وجود دارند که با حضور در حیاط امکان مشاهده آنها را خواهید داشت. در میانههای این حیاط نیز یک حوض زیبا قرار گرفته است که زیبایی و جذابیت آن را دوچندان میکند.
جاذبههای دیدنی نزدیک به کاروانسرا شاه عباسی
جاهای دیدنی رشت بیشمار و متنوعاند. بعضی از این جاذبهها با کاروانسرای شاه عباسی فاصله کمی دارند. بنابراین میتوانید پس از بازدید از این کاروانسرا و چشیدن طعم و عطر غذاهای آن به بازدید از دیگر مکانهای دیدنی رشت نیز سر بزنید.
امامزاده هاشم رشت
امامزاده هاشم رشت، یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری نزدیک به کاروانسرای شاه عباسی است. این امامزاده در یک روستای سرسبز در دامنه کوههای جنگلی دهستان سراوان واقع شده است. گردشگرانی که در مسیر جاده رشت به قزوین قرار میگیرند، معمولاً از این روستا و بنای امامزاده هاشم نیز بازدید میکنند.
مرداب سراوان رشت
پس از بازدید از کاروانسرای شاه عباسی، میتوانید به مرداب سراوان بروید. این مرداب در کیلومتر ۱۷ اتوبان رشت قزوین واقع شده و در ضلع غربی اتوبان قرار دارد. مرداب سراوان یکی از جاذبههای طبیعی و گردشگری مهم استان گیلان است.
ارسال نقد و بررسی