مسجد اکبریه لاهیجان +‌ آدرس و تصاویر

گیلان، لاهیجان،‌ ضلع جنوبی خیابان کاشف غربی، مقابل امامزاده سید ابراهیم
مسیریابی مسجد اکبریه لاهیجان در نقشه

اگر می‌خواهید یکی از بناهای تاریخی شمال کشور و آثار ملی به ثبت رسیده در این منطقه را ببینید، به مسجد اکبریه لاهیجان بروید. نمای بیرونی مسجد اکبریه، تزیینات زیبایی دارد که در کم‌تر بنای تاریخی و مذهبی این شهر به چشم می‌خورد. این بنا از دو بخش مسجد قدیمی و مسجد نو تشکیل شده که مسجد نو شامل بخش‌هایی است که در 100 سال پیش به آن اضافه شدند. ولی مسجد قدیمی شامل شبستان و وضوخانه می‌شود.

وضوخانه، فضایی دو طبقه در مسجد اکبریه است که در هر طبقه آن می‌توانید هشت ستون میانی را ببینید. این وضوخانه‌ها، پوششی گنبدی دارند و در وضوخانه همکف از طریق یکی از سه درب چوبی بزرگ می‌توان به داخل شبستان مسجد راه یافت. در این مطلب از دوجینجا همراه ما باشید تا با این مسجد تاریخی در لاهیجان بیش‌تر آشنا شوید.

مسجد اکبریه لاهیجان کجاست؟

در محله گابنه لاهیجان و کوچه محمد کریم این منطقه، بنایی تاریخی به نام مسجد اکبریه لاهیجان قرار گرفته است. کوچه محمد کریم در ضلع جنوبی خیابان کاشف غربی واقع شده و مقابل این مسجد، امامزاده سید ابراهیم لاهیجان هم قرار دارد.

شما می‌توانید از خیابان سردار جنگل وارد یکی از کوچه‌های محمد کریم شوید و در کم‌تر از یک کیلومتر به مسجد اکبریه برسید. البته خیابان سردار جنگل از طریق خیابان شهریور هم به یکی از کوچه‌های محمد کریم وصل می‌شود.

اگر در مسیر خیابان کاشف غربی هستید، ابتدا به داخل کوچه شهید داریوش کریم و بعد کوچه کریم بپیچید. سپس از آنجا وارد کوچه محمد کریم می‌شوید. در همین کوچه، مسجد اکبریه را می‌بینید و تمام این مسیر را در حدود 300 متر طی می‌کنید. 

تاریخچه مسجد اکبریه لاهیجان

مسجد اکبریه لاهیجان جزو آثار به‌جامانده از قرن چهارم هجری قمری و دوران پادشاهی فتحعلی‌ شاه قاجار است. البته در دوره‌های بعدی از تاریخ ایران هم این بنا مورد بازسازی قرار گرفت و با اضافه کردن بخش‌های دیگر، گسترش یافت. علی اکبر خان به عنوان حاکم شهر لاهیجان در سال 1329، این بنا را ساخت و خیلی‌ها بر این باورند که به همین دلیل به عنوان مسجد اکبریه لاهیجان نام گرفت. شما می‌توانید اطلاعات بیش‌تری از تاریخچه این مسجد تاریخی لاهیجان را از سنگ نبشته مرمری با خط نستعلیق بخوانید. اگر به ضلع شرقی این مسجد بروید، این کتیبه را می‌بینید. 

چرا باید از مسجد اکبریه دیدن کنیم؟

مسجد اکبریه یکی از بناهای تاریخی و مشهور شهر لاهیجان است که با بازدید از آن، بنایی را می‌بینید که هر بخش آن متعلق به یک دوره خاص از تاریخ ایران است. مناره‌های این بنا متعلق به قرن چهارم هجری قمری هستند، شبستان ضلع جنوبی و اتاق‌های بخش شرقی حیاط برای آموزش طلاب به ترتیب در دوران قاجار و پهلوی ساخته شدند. ساخت بخش‌های وضوخانه، شبستان رواق و بخش‌های ضلع شمالی مسجد مربوط به دوره صفویان است.

علاوه بر جلوه‌ای از تاریخ ایران در دوره‌های مختلف، با بازدید از مسجد اکبریه لاهیجان می‌توانید معماری زیبای ایرانی را هم در این بنا ببینید. اگر به شبستان این مسجد بروید، فضایی با ابعاد 16×25 متر می‌بینید که به وسیله کاشی‌هایی مزین به خطوط نسخ و آیات قرآنی، کاشی‌کاری شدند. محراب مسجد با ارتفاعی به اندازه هفت سانتی‌متر پایین‌تر از شبستان در ضلع جنوبی این بخش از مسجد قرار دارد. در سه‌کنجی‌های محراب می‌توانید سوره قدر را ببینید که نوشته شده است و عباراتی از آیه قرآنی «الله نور السموات و الارض مثل نوره کمشکوه فیها» روی نواری از کاشی‌های سبز رنگ قابل مشاهده هستند. همچنین از طریق پنجره‌های بزرگی که در قسمت شرق شبستان نصب شده، نور به داخل ساختمان می‌آید.

اکنون که با یکی دیگر از بناهای تاریخی لاهیجان آشنا شدید و می‌دانید چه داستانی پشت آن نهفته است، می‌توانید مسجد اکبریه لاهیجان را هم به لیست دیدنی‌های این شهر اضافه کنید. برای تجربه سفری خاطره‌انگیز به لاهیجان و آشنایی بیش‌تر با عروس شهرهای شمال ایران، خواندن مطالب دیگر دوجینجا درباره جاهای دیدنی‌ لاهیجان را از دست ندهید.

سفر از فعالیت‌های مورد علاقه منه و شهر رشت یکی از جاهاییه که برای من تصویر بهشت رو تداعی می‌کنه. پس کوله بارتون رو جمع کنین تا گشت‌وگذاری تو رشت داشته باشیم.